• Login
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Gastdocenten

ONZE
GASTDOCENTEN

Jody Kienhuis

Fysio- en manueel therapeut

Veel van deze vrouwen waren goed voorbereid op de bevalling en de komst van hun baby, maar niet voorbereid op hun eigen herstel. De meeste van hen ‘deden maar wat’, zoals ze zelf zeiden. Helaas is dat niet altijd de beste en snelste weg naar een goed herstel. 

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de moeders klachten ontwikkelt na de geboorte van haar baby.  Klachten die ontstaan na de bevalling kunnen heel uiteenlopend zijn en soms als lastige of gênante problemen ervaren worden. Al deze problemen kunnen een negatieve invloed hebben op de fysieke maar ook de mentale gezondheid van de moeder. In de kraamperiode vindt het eerste en het meest belangrijke herstel voor de moeder plaats. Een goed herstel is van invloed op haar toekomst. Door je al tijdens de zwangerschap voor te bereiden op een optimtaal herstel, kies je voor preventie van klachten.

@awakenyourmotherhood

Foto van gastdocent Brun Kuipers

Brun Kuipers

Klinisch gezondheids- en verplegingswetenschapper

In 2018 schreef ze het boek Zobevalik, gebaseerd op tien jaar wetenschappelijk onderzoek over het moederlichaam en ontwikkelde in 2010 een eigen geboortetrauma therapie waarmee moeders met een negatieve bevalervaring vaak al na 1 of 2 herstelgesprekken zijn geholpen. Ze heeft inmiddels een groeiend team van door haar opgeleide therapeuten die deze zachte maar effectieve vorm van therapie toepassen.

Bruns doel: de fysieke, psychische, sociale en emotionele gezondheid van moeders waarborgen. Haar gezondheid bepaalt de gezondheid van haar kinderen en de hele samenleving.

Portret van gastdocent Desirée Domacassé

Desirée Domacassé

Gezondheidswetenschapper & Orthomoleculair therapeut

Geïnspireerd door haar eigen zwangerschap is Desirée zich volledig gaan specialiseren in woman’s health en weet ze vrijwel alles van hormonen en voeding. Deze kennis zet ze in haar praktijk in om pasgeboren ouders te helpen een postnatale depletie te voorkomen of genezen. Mooi weetje: haar praktijk is de eerste in heel Nederland die zich volledig richt op postpartum gezondheid.

Marieke van den Ouden

Founder Kiki Mae, The Postpartum Village

Ze besloot haar baan als projectmanager bij een modellenbureau op te zeggen en ging naar Bali om te studeren: holistische en intuïtieve massage en de anatomie en fysiologie van de (zwangere) vrouw. Eenmaal terug in Nederland startte ze Kiki Mae waarmee ze, samen met een team, vrouwen door heel Nederland in hun kraambed verwend met een een postpartum behandeling.

Haar doel: voor alle mama’s in Nederland een mooie, kwalitatieve, zelfverzekerde start.

© 2022 Kiki Mae - Powered by Maatos