96% van pas bevallen moeders ervaart postpartum gezondheidsverlies. Dat blijkt uit onderzoek van Brun Kuipers @degeboortespecialist.

Klinisch gezondheids- en verplegingswetenschapper Brun Kuipers laat je in deze twee-delige online Masterclass kennis maken met het brein van een pasgeboren moeder. Waarom is deze transitie zo groots en waarom ervaart de ene moeder dit totaal anders dan de andere moeder? Je duikt de diepte in over het onderwerp geboortetrauma en stress en wat de moeder zelf én de zorgverlener kan doen om weer haar eigen stem te kunnen vinden.

De Masterclass bestaat uit twee delen van elk 45 minuten

Deel 1: het Moederbrein

Deel 2: de benadering

Moederschap brengt een grote verandering teweeg in het leven van een vrouw. De transformatie speelt zich af in het emotionele brein van de moeder. Dit heeft grote gevolgen voor alles wat in haar lichaam gebeurt en hoe zij zich gedraagt. In een veilige, aanmoedigende omgeving is de aanstaande moeder een goed geolied wezen waarbij haar lichaam alles zelf regelt voor een gezonde bevalling. Zolang niemand anders bepaalt wat ze nodig heeft, kan de moeder vertrouwen op haar lichaam en haar baby. Wat betekent dit voor de moeder zelf en voor de mensen die haar bijstaan?

Het lichaam van de moeder en de baby zijn niet voorgeprogrammeerd op een onnatuurlijk geboorteproces. Daarom is de zwangerschap en de nageboortetijd een nieuwe cruciale periode vol met rust, liefde en hoge verwachtingen. Het is het gevoel van de moeder dat telt, waarmee de emotionele gezondheid het resultaat is.

In deze Masterclass maken we kennis met het moederprogramma: alles wat de moeder al ver voor haar geboorte in huis heeft om gezond moeder te kunnen zijn. Dat dit natuurlijke programma kwetsbaar is voor invloeden van buitenaf wordt duidelijk. De risicofactoren die een rol spelen bij het ontstaan van geboortetrauma’s en de gevolgen ervan helpen ons de kracht en capaciteiten van moeders aan te boren en haar belangen voorop te stellen.

Je krijgt uitzonderlijke inzichten over de gevolgen van conceptie, zwangerschap en geboorte op moeder, de (ongeboren) baby en haar gezin. Ook leer je op welke wijze je jezelf of andere moeders kunt begeleiden vanuit natuurlijke beginselen.

Over de instructeur

Profielfoto

Brun Kuipers

Brun is klinisch gezondheids- en verplegingswetenschapper en is daarnaast geboortetrauma therapeut, zobevalik coach, auteur en docent.

In 2018 schreef ze het boek Zobevalik, gebaseerd op tien jaar wetenschappelijk onderzoek over het moederlichaam en ontwikkelde in 2010 een eigen geboortetrauma therapie waarmee moeders met een negatieve bevalervaring vaak al na 1 of 2 herstelgesprekken zijn geholpen. Ze heeft inmiddels een groeiend team van door haar opgeleide therapeuten die deze zachte maar effectieve vorm van therapie toepassen.

Bruns doel: de fysieke, psychische, sociale en emotionele gezondheid van moeders waarborgen. Haar gezondheid bepaalt de gezondheid van haar kinderen en de hele samenleving.

Bekijk meer cursussen van Brun Kuipers →

Cursusoverzicht

Wat kun je van deze Masterclass verwachten? -een overview Gratis 00:07:00
Introductie
Introductie 00:12:30
Masterclass 1: het Moederbrein
Elke fase telt: voor de geboorte, conceptie, zwangerschap, baring en nageboorte 00:08:00
Factoren die van invloed zijn vanuit het leven van de moeder 00:04:00
De cijfers: als het anders loopt 00:08:30
Vragenronde 00:14:00
Masterclass 2: de Benadering
Elke omgevingsfactor telt: stress 00:04:30
De situatie optimaliseren: de Wetenschap van de Liefde 00:09:00
Effecten van liefde in het lichaam van de moeder 00:15:30
Hoe herken je geboortetrauma? 00:09:00
Vragenronde 00:04:00
© 2022 Kiki Mae - Powered by Maatos