• Login
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Fysio- en manueeltherapeut Jody Kienhuis geeft een online Masterclass over het fysieke herstel na de bevalling.

De Masterclass bestaat uit twee delen: de basis en de verdieping

Wist je dat de helft van de moeders klachten ontwikkelt na de geboorte van haar baby? Postpartum Herstel vindt plaats op allerlei verschillende manieren. In deze Masterclasses wordt de nog veelal onbelichte bekkenbodem in beeld gebracht. Tijdens de zwangerschap en de bevalling komt de bekkenbodem onder grote druk te staan en ná de bevalling balanceren veel vrouwen tussen te veel en te weinig van hun lichaam vragen. In het eerste deel van de Masterclass leer je allerlei preventieve handvatten waarmee er voor de moeder een gezond en duurzaam herstel kan plaatsvinden op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

In het tweede deel van de Masterclass gaat Jody dieper in op de impact van een bevalling op de bekkenbodem. Tijdens deze masterclass leer je als (aanstaande) moeder óf geboortezorg professional meer over herstellen van een ruptuur/episiotomie of keizersnede. Welke adviezen kun jij een moeder geven als professional? Ook leer je welke zorgverleners er zijn om vrouwen met klachten te behandelen. Na afloop van deze masterclass weet jij waarom een vrouw minimaal 9 maanden nodig heeft om te herstellen van een zwangerschap en bevalling.

Over de instructeur

Profielfoto

Jody Kienhuis

De afgelopen 15 jaar heeft Jody tijdens haar werk als fysio- en manueel therapeut heel vaak vrouwen gezien die niet goed wisten hoe ze hun eigen lichaam op een verantwoorde manier konden laten herstellen na een bevalling. Veel van deze vrouwen waren goed voorbereid op de bevalling en de komst van hun baby, maar niet voorbereid op hun eigen herstel. De meeste van hen ‘deden maar wat’, zoals ze zelf zeiden. Helaas is dat niet altijd de beste en snelste weg naar een goed herstel. 

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de moeders klachten ontwikkelt na de geboorte van haar baby.  Klachten die ontstaan na de bevalling kunnen heel uiteenlopend zijn en soms als lastige of gênante problemen ervaren worden. Al deze problemen kunnen een negatieve invloed hebben op de fysieke maar ook de mentale gezondheid van de moeder. In de kraamperiode vindt het eerste en het meest belangrijke herstel voor de moeder plaats. Een goed herstel is van invloed op haar toekomst. Door je al tijdens de zwangerschap voor te bereiden op een optimaal herstel, kies je voor preventie van klachten.

Bekijk meer cursussen van Jody Kienhuis →

Cursusoverzicht

Introductie
Introductie 00:04:30
Deel 1: de basis
Module 1: de anatomie en feiten van de bekkenbodem 00:21:00
Module 2: de balans in het autonome zenuwstelsel: balans tussen stress en ontspanning 00:07:00
Module 3: waarom rust nemen zo belangrijk is 00:07:00
Module 4: bekkenbodem herstel na de bevalling 00:07:00
Module 5: preventief klachten voorkomen 00:08:00
Vragenronde 00:20:00
Deel 2: de verdieping
Module 1: herstellen na een complexe bevalling 00:17:00
Module 2: herstellen van weefselschade: knip, ruptuur of keizersnede 00:00:00
Module 3: wat zijn veel voorkomende klachten? 00:06:00
Module 4: welke zorgverleners kun je raadplegen? 00:11:00
Module 5: waarom is er minimaal 9 maanden hersteltijd nodig? 00:09:00
Vragenronde 00:16:00

Reviews

0

beoordelingen
  • 5 Sterren0
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

© 2022 Kiki Mae - Powered by Maatos